Wanneer er bij kinderen kanker wordt geconstateerd zullen zij en hun ouders/verzorgers veel vragen hebben over de ziekte zelf. Maar ook over de onderzoeken en de behandeling die het kind moet ondergaan. Dit kleurrijke en interactieve kinderboek helpt kinderen van 5 tot 12 jaar met kanker te begrijpen wat kanker is én wat hen te wachten staat op het vlak van onderzoeken en behandelingen.

De kinderen gaan zelf aan de slag door te tekenen en flapjes open te trekken, maar ook door foto’s en tekeningen van vrienden en familie te verzamelen en lijstjes aan te vullen. Zo wordt het langzaam een troostboek dat hen door moeilijke momenten helpt. Het maakt een moeilijk en zwaar begrip als ‘kanker’ bespreekbaar dankzij de leuke animaties en uitleg in kindertaal.

Het boek is zowel voor het kind zelf als voor familie/verzorgers en vrienden. Het boek is tot stand gekomen met vriendelijk advies van de Belgian Society of Pediatric Hemato-oncology en wordt aangeboden door Bayer B.V.

Dit boek kan alleen aangevraagd worden door zorgprofessionals. Informeer bij de behandelend arts of verpleegkundige of dit boek aanwezig is in het ziekenhuis.

Bent u zorgprofessional? Door te klikken op onderstaande knop kunt u het boek aanvragen.

Aanvragen